Volta de la Formatgeria
(Barcelona | El Born - Barcelonès)

Barcelona - Volta de la Formatgeria (Foto: Albert Esteves, 2006)

Barcelona - Passeig del Born, 12

Barcelona - Passeig del Born, 12 (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Formatgeria
El carrer de la Formatgeria és un dels estrets carrerons que comuniquen el passeig del Born amb el carrer Espaseria. La necessitat de guanyar espai, a conseqüència de l'augment demogràfic de la segona meitat del segle XVIII, va fer que es construís damunt d'aquests carrers, mantenint obert el pas a través de voltes. La volta de la Formatgeria està sostinguda per arcs rebaixats de pedra entre els quals podem veure l'embigat de la coberta plana.

L'edifici del seu damunt és fruit d'una reforma del segle XIX. La seva façana s'articula de forma asimètrica seguint els eixos dels balcons, individuals a la banda esquerra, i dobles a la dreta. Les obertures tenen llinda i brancals de pedra, igual que la llosana dels balcons sostinguda amb mènsules.

El nom d'aquest carrer és anterior a 1579. Des del segle XV era el lloc de parada dels pagesos que venien a Barcelona a vendre formatges.