Casa del passeig del Born, 19
(Barcelona | El Born - Barcelonès)

Barcelona - Passeig del Born, 19

Barcelona - Passeig del Born, 19 (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Pg. del Born, 19
Edifici entre mitgeres, plurifamiliar, de planta baixa i cinc pisos, construït pels volts de l'any 1875. Presenta una façana simètrica i una composició uniforme de les diferents plantes, amb l'habitual jerarquització de nivells. Així, l'entresol i el pis superior tenen una concepció més senzilla, amb balconeres individuals, mentre que els tres pisos centrals, tit i que es van reduint en alçada, mostren una composició idèntica, amb balcons individuals als eixos centrals i dobles als laterals. L'acabat, amb frisos entre plantes i falses pilastres emmarcant les obertures, és plenament acadèmic.