Casa Casanovas
(Barcelona | El Born - Barcelonès)

Barcelona - Carrer Flassaders, 32 (Foto: Albert Esteves, 2021)

EstilRomanticisme
AutorFrancesc Vila
Situació Flassaders, 32 / Cirera, 9-11
Edifici en cantonada, de planta baixa, entresol i quatre pisos. Va ser construït l'any 1852 segons projecte de l'arquitecte Francesc Vila, l'autor dels Porxos d'en Xifré. Les façanes estan dividides en dos trams, separats per una imposta. El tram inferior abasta la planta baixa i l'entresol, integrats a través de grans obertures de mig punt. L'acabat és de pedra artificial amb especejament horitzontal. Els quatre pisos, jerarquitzats en alçada, estan decorats amb plafons esgrafiats. Destaca especialment un relleu de terracota amb una ballarina alada i decoració floral.