Església de Sant Antoni de Pàdua
(Roquetes - Baix Ebre)

Roquetes - Església de Sant Antoni de Pàdua (Foto: Albert Esteves, 2021)

Roquetes - Església de Sant Antoni de Pàdua -

Roquetes - Església de Sant Antoni de Pàdua - (Foto: Jordi Contijoch -invarquit.cultura.gencat-)

Situació Carrer Major, 38
Roquetes es va convertir en municipi independent de Tortosa l'any 1850, però l'església actual es va construir abans, cap a l'any 1826. És un edifici neoclàssic, d'una nau, coberta amb volta de canó amb llunetes, capelles laterals intercomunicades -que fan l'efecte de naus laterals-, transsepte i cúpula sobre el creuer. Compta amb un campanar de planta quadrada, xamfranat, obert als quatre vents amb arcs de mig punt, i cobert amb una estructura metàl·lica que sosté la campana horària. La façana principal, força austera, està capçada amb un frontó triangular. La portalada és classicista, amb una porta de mig punt flanquejada per falses columnes i un entaulament sobri coronat amb una fornícula que protegeix la imatge de sant Antoni.