Túnel del ferrocarril de Val de Zafán
(Roquetes - Baix Ebre)

Roquetes - Túnel del ferrocarril de Val de Zafán

Roquetes - Túnel del ferrocarril de Val de Zafán (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusPonts i aqüeductes
Situació Avinguda Val de Zafán / Carrer Pare Romanyà
El ferrocarril de Val de Zafán transcorria entre els municipis de la Pobla d'Híjar i Alcanyís, a la província de Terol, i la ciutat de Tortosa i va estar en funcionament fins a l'any 1971. Bona part del seu ha estat convertit en una "via verda".

La seva construcció es va iniciar l'any 1891 per la banda de Terol i el primer tram, entre la Pobla d'Híjar i Alcanyís, es va inaugurar l'any 1895. Problemes econòmics van aturar la seva continuïtat i els treballs no es van reprendre fins a l'any 1923 i no es van enllestir fins al 1941. L'any següent va començar a operar en tot el seu recorregut.

El tram que passava per Roquetes es va convertir en una gran avinguda i es va preservar, com a testimoni, un túnel de pedra situat en una zona enjardinada, enmig de l'avinguda.