Observatori de l'Ebre
(Roquetes - Baix Ebre)

Roquetes - Observatori de l'Ebre

Roquetes - Observatori de l'Ebre (Foto: Diputació de Tarragona)

Roquetes - Observatori de l'Ebre. Biblioteca

Roquetes - Observatori de l'Ebre. Biblioteca (Foto: Diputació de Tarragona)

Roquetes - Observatori de l'Ebre (Foto: Ignasi Canals -Arxiu fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya-, 1920)

Situació Carrer Horta Alta, 38
L'Observatori de I'Ebre és un Institut fundat el 1903 per la Companyia de Jesús per tal d'estudiar les relacions Sol-Terra. Va ser iniciativa del Pare Ricard Cirera i es va inaugurar l'any 1905. La continuïtat i fidelitat de les observacions durant gairebé cent anys fa que els seus arxius de registres tinguin avui dia un valor incalculable.

Actualment consta de diverses seccions com la secció de Geomagnetisme, la Secció de la Ionosfera, la Secció de Sismologia i la Secció de Meteorologia, Clima i Activitat Solar

Està format per diversos edificis, tots ells d'estil eclèctic, amb elements ornamentals neoclàssics.