Ruïnes del castell de Fulleda
(Fulleda - Les Garrigues)

Fulleda - Edifici al carrer Sant Pere

Fulleda - Edifici al carrer Sant Pere (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusJaciment arqueològic
Situació Turó on ara hi ha el dipòsit d'aigua
En un document de l'any 1157 es fa referència al mandat per construir a Fulleda una fortalesa amb quatre bestorres. No se sap si el castell que es va construir té aquest origen donat que, en l'actualitat, no en resta gairebé res. Només alguns panys del que devia ser l'antiga muralla, als vessants del turó on ara hi ha el dipòsit d'aigua, en la construcció del qual es degueren malmetre les estructures que encara quedaven. Com era habitual, les pedres de l'antic castell van ser aprofitades en les construccions que es duien a terme al poble. A la part de dalt del carrer Sant Pere, hem observat una cantonera, amb carreus ben escairats i una espitllera, que podria estar relacionada amb el castell.