Creu de la Santa Missió
(Fulleda - Les Garrigues)

Fulleda - Creu de la Santa Missió

Fulleda - Creu de la Santa Missió (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusCreus monumentals
Situació Camí del Calvari
Creu de terme situada al paratge de les Roques, a l'entrada del poble per la carretera de Montblanc. Va ser alçada en el marc de la Santa Missió de l'any 1952. En aquella època les santes missions es prodigaven per tot el territori amb l'objectiu de recristianitzar les classes populars i, en moltes ocasions, es commemoraven amb l'erecció d'una creu.

Com era habitual en aquest tipus de monuments, es tracta d'una creu de pedra que evoca, de forma simplificada i exempta d'ornamentació escultòrica, les antigues creus de terme. Aquesta té, com a singularitat, un santcrist de bronze a la cara frontal. Al peu hi podem veure la inscripció -curiosament en català- Santa Missió 1952.