Font Vella
(Fulleda - Les Garrigues)

Fulleda - Construcció de pedra, al costat de la Font Vella

Fulleda - Construcció de pedra, al costat de la Font Vella (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Camí de la Font
Situada als afores del poble, en una zona denominada fondo de les Aubredes, era coneguda a l'antiguitat com la Font del Comú, la Font de la Vila o la Font Major. El seu origen és molt antic, però la seva forma actual data de l'any 1770, quan va ser feta construir, juntament amb un rentador, per Jeroni Barrulles, de Vimbodí.

Està formada per un arc de mig punt, perfilat amb carreus molt ben tallats, que es tanca amb un mur de pedra, també de bona qualitat, on hi ha una fornícula amb la imatge de la Mare de Déu. En un dels carreus del mur hi ha un escut amb la inscripció d'un salm llatí, sub umbra alarum tuarum me domine et omnes ex me bibent (sota l'ombra de les teves ales, protegeix-me Senyor, i tots els que de mi beguin) i la data de 1770.