Carrer dels Orgues
(Barcelona | Pla de Palau - Barcelonès)

Barcelona - Carrer dels Orgues

Barcelona - Carrer dels Orgues (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Carrer dels Orgues
Es tracta d'un carrer minúscul, gairebé un passadís, que enllaça les Voltes dels Encants amb l'interior d'una illa de cases. Té un tram cobert, delimitat amb sengles arcs adovellats de mig punt, entre els quals hi ha dos arcs més, arrebossats, també de mig punt. Està tancat amb una reixa.

Segons el Nomenclàtor, el nom deriva del mot "àrguens", una mena de cabrestants, a manera de torn o petita grua, que els bastaixos feien servir per a la càrrega i descàrrega de mercaderies pesants. Altres fonts indiquen que abans es deia carrer del Fondet i que va adquirir el seu nom actual al segle XVIII com a indicatiu de carrer d'andròmines desordenades, donat que era on guardaven els seus estris els venedors dels Encants.