Monument al Doctor Jacint Reventós
(Barcelona | Santa Maria - Barcelonès)

Barcelona - Monument al Doctor Jacint Reventós. Placa

Barcelona - Monument al Doctor Jacint Reventós. Placa (Foto: Anna Corcoll, 2021)

AutorManuel Álvarez Losada / Pau Gargallo
Situació Plaça Doctor Jacint Reventós
La plaça va ser projectada per l'arquitecte municipal Rafael García i dedicada al metge Jacint Reventós i Bordoy (Barcelona, 1883 - 1968), codirector del dispensari antituberculós de l'Hospital Clínic de Barcelona i introductor a Espanya del pneumotòrax. En homenatge s'hi va col·locar un monument finançat per la Fundació Uriach, format per dues peces. Al centre de la plaça hi ha un peveter format per un arc estret, fet amb basalt i acer corten i una forma corbada de ferro fos que representa la flama, permanentment encesa, en memòria de l'homenatjat. És obra de Manuel Álvarez Losada (Sant Feliu de Codines, Barcelona, 1945). L'altra peça és una placa adossada a la paret d'una de les cases de la plaça, amb un relleu de Jacint Reventós, còpia del realitzat per Pau Gargallo l'any 1923.