Casa del carrer Triangle
(Barcelona | El Born - Barcelonès)

Barcelona - Carrer del Triangle (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Carrer del Born, 16

Barcelona - Carrer del Born, 16 (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Rec, 16 / Triangle
El carrer del Triangle rep el seu nom per l'illa triangular que va sorgir entre els carrers del Rec i Corretger, fruit dels enderrocs de cases que va produir la construcció de la Ciutadella. Es va autoritzar la construcció a mitjan segle XVIII. En ser una parcel·la d'angle molt agut, la imatge que projecta des del vèrtex l'edifici del carrer del Rec, 1, cantonada amb carrer Triangle, és espectacular. L'edifici és fruit d'una refecció del segle XIX, però conserva traces de la construcció original, del XVIII, clarament visibles a les obertures de la planta baixa.