Hostal de Sant Antoni
(Barcelona | El Born - Barcelonès)

Barcelona - Hostal de Sant Antoni (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Volta de l'Hostal de Sant Antoni

Barcelona - Volta de l'Hostal de Sant Antoni (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Hostal de Sant Antoni, 7 / Triangle, 2
L'Hostal de Sant Antoni era un antic hostal que va donar nom al carrer on estava ubicat, que tenia entrada pels carrers de Flassaders i de Corretger. És possible que existís ja al segle XVII, però l'edifici actual és fruit de les nombroses reformes efectuades al segle XVIII. A l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona hi ha documents que certifiquen obres de reforma dels anys 1781 (modificar obertures i obrir balcons), 1786 (eixamplar dos portals i variar finestres) i 1799 (afegir dos pisos i reobrir una porta). El carrer Hostal de Sant Antoni es comunica amb el del Triangle a través d'una volta que travessa l'edifici, sostinguda a banda i banda per dos arcs carpanells construïts amb dovelles ben treballades.

Ramon Nonat Comas, en el seu treball sobre els esgrafiats, de 1913, ressalta els encintats que contornegen les dovelles, encara visibles, i ens indica que tenia inscrita la data de 1750, data probable de la construcció de l'edifici.