Molí de Cal Gineret
(Les Borges Blanques - Les Garrigues)

Les Borges Blanques - Molí de Cal Gineret (Foto: Albert Esteves, 2021)

Les Borges Blanques - Molí de Cal Gineret (Foto: cartell in situ)

TipusMolí
Situació Carrer de la Font - Carrer de Sant Pere
Antic molí d'oli construït durant la segona meitat del segle XIX, del qual es conserva només la planta baixa. Les dues plantes superiors, desaparegudes, havien servit d'escola, primer dels frares mercedaris (1913-1919), després dels caputxins (1920-1922) i durant la República va ser escola pública. Al llarg de la guerra civil la planta semisoterrada es va fer servir de refugi antiaeri. Acabada la guerra va ser ocupat per Acció Catòlica fins que es va enderrocar, als anys noranta. L'any 2018, la part conservada de l'antic molí, amb les seves voltes de pedra, va ser rehabilitada i museïtzada. Es conserven tretze cups d'oli, recoberts de ceràmica vidriada.