Cal Ferrer de Tall
(Les Borges Blanques - Les Garrigues)

Les Borges Blanques - Cal Ferrer de Tall

Les Borges Blanques - Cal Ferrer de Tall (Foto: Albert Esteves, 2021)

Les Borges Blanques - Cal Ferrer de Tall i Cal Massot del Palau d'Anglesola

Les Borges Blanques - Cal Ferrer de Tall i Cal Massot del Palau d'Anglesola (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Plaça Primer d'Octubre, 31
L'edifici més destacat de la plaça porxada és aquest. Es tracta d'un casal plenament renaixentista, amb dos grans arcs rebaixats a la planta baixa, porxada, i tres finestrals -convertits molt posteriorment en balcons- de tipologia classicista. Es pot datar entre 1570 i 1610.

Les finestres estan emmarcades amb pilastres decorades amb cercles i capçades amb capitells esculpits. A la finestra central aquests capitells presenten unes testes humanes. L’enorme semblança d'aquesta finestra amb la de Cal Massot, de Palau d'Anglesola (vegeu foto adjunta), ens indica que va ser obra del mateix mestre.