Centre Republicà d'Esquerra
(Les Borges Blanques - Les Garrigues)

Les Borges Blanques - Centre Republicà d'Esquerra

Les Borges Blanques - Centre Republicà d'Esquerra (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusAteneus i centres socials
Situació Carrer Nou, 11
Denominat originalment Centre Democràtic Republicà, estava vinculat a la figura de Francesc Macià, que va ser Diputat per les Borges Blanques de l'any 1907 al 1923 i, posteriorment, president de la Generalitat de Catalunya. L'any 1933 es va refundar amb el nom de Centre Republicà d'Esquerra. Allotjava un cafè al pis superior i als baixos s'hi feia balls, cinema i teatre. Es va tancar acabada la Guerra Civil.

L'edifici, construït entre mitgeres, consta de planta baixa i dos pisos. L'acabat actual, després de la rehabilitació, mostra la maçoneria de pedra, però originalment estava arrebossat. La planta baixa té tres portals de mig punt, motllurats i enllaçats amb una imposta.