Can Ribot
(Vilassar de Dalt - Maresme)

Vilassar de Dalt - Can Ribot

Vilassar de Dalt - Can Ribot (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Carrer Vidal i Barraquer / Riera Salvet
Antiga fàbrica tèxtil rehabilitada per acollir una superfície comercial. L'any 1903 disposava de 12 telers mecànics, el 1912 en tenia 22 i 5 de manuals, i el 1925, 25 telers jacquard, 10 telers mecànics i 5 de manuals. Consta d'una gran nau de planta rectangular, coberta amb teulada a dues aigües, de dos pisos, amb finestrals d'arc rebaixat, emmarcats per amples pilastres seguint un ritme constant. És remarcable la porta de l'antic pati, amb dues pilastres de maó vist culminades per pinacles de trencadís.

Al capcer septentrional hi ha una inscripció feta en rajola que diu: El treball allunya l'avorriment, el vici i la misèria.