Cal Paco
(Les Borges Blanques - Les Garrigues)

Les Borges Blanques - Cal Paco

Les Borges Blanques - Cal Paco (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorAdolf Florensa Ferrer
Situació Passeig del Terrall, 4
Edifici de notables proporcions construït sobre la base d'un antic casalot denominat Farrerons, entre els anys 1929 i 1933 amb plànols de l'arquitecte Adolf Florensa. Va pertànyer a Josep Farrerons i Güell, el Paco, un dels més importants hisendats de les Borges. Té una presència monumental, emfasitzada pels dos cossos laterals en forma de torre, coberts amb teulada a quatre aigües, i el seguit de balustrades del pis principal, a les dues façanes. Els elements ornamentals són neoclàssics. Als baixos de la casa hi havia hagut un molí.

Entre 1971 i fins a mitjans dels anys vuitanta, una part d'aquest espai es va reconvertir en un local d'oci nocturn, el popular "Groc" que anys després, a partir de 1994, va esdevenir la cafeteria Slàvia.