Capella del Mas Balcells
(Les Borges Blanques - Les Garrigues)

Les Borges Blanques - Capella del Mas Balcells (Foto: Albert Esteves, 2021)

Les Borges Blanques - Mas Balcells

Les Borges Blanques - Mas Balcells (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Prop de la ctra. de Castelldans
Tant la casa com la capella van ser construïts l'any 1905 com a residència d'estiueig de Pau Balcells, de Savallà del Comtat. La capella és un edifici de planta rectangular, de vaga referència romànica, construït en part amb pedra i en part amb maó vist. Les finestres estan guarnides amb uns gruixuts guardapols amb mènsules treballades amb formes d'àngels i elements vegetals. A l'interior hi ha una falsa cúpula en guix, amb nervis que reposen sobre petites mènsules historiades i la clau central. Al segon terç del segle XX es va substituir la porta original per una porta de garatge i es va obrir, a la part posterior, una porta a mitjana alçada, deixant la capella molt desnaturalitzada.