Creu de terme
(Les Borges Blanques - Les Garrigues)

Les Borges Blanques - Creu de terme

Les Borges Blanques - Creu de terme (Foto: Albert Esteves, 2021)

Les Borges Blanques - Creu de la Capella

Les Borges Blanques - Creu de la Capella (Foto: Albert Bastardes, del llibre Les Creus al Vent, 1916)

Les Borges Blanques - Creu del camí a Castelldans

Les Borges Blanques - Creu del camí a Castelldans (Foto: Albert Bastardes, del llibre Les Creus al Vent, 1916)

Les Borges Blanques - Creu del Feixuc, a la ctra. de Lleida

Les Borges Blanques - Creu del Feixuc, a la ctra. de Lleida (Foto: Albert Bastardes, del llibre Les Creus al Vent, 1916)

TipusCreus monumentals
Situació Av. Mare de Déu de Montserrat / Av. Jaume I
Les Borges Blanques comptava amb diverses creus monumentals, totes elles destruïdes l'any 1936 (vegeu fotografies antigues). Acabada la guerra civil es va construir una creu nova, que va desaparèixer a finals del setanta quan es va construir un bloc de pisos. Sortosament, va ser guardada a casa d'un veí i, l'any 2016, va poder ser restaurada i restituïda al lloc on estava situada, a la cruïlla de les avingudes de Montserrat i de Jaume I.