Palau de la Música: La Cançó Popular
(Barcelona | Sant Pere - Barcelonès)

Barcelona - Palau de la Música. La Cançó Popular (Foto: Enfo, 2013)

Barcelona - Palau de la Música. La Cançó Popular (Foto: Pili Redondo, 2011)

AutorMiquel Blay Fàbrega
Situació Sant Pere Més Alt, 11
De tot l'aparell escultòric del Palau de la Música, l'element més espectacular és el grup escultòric denominat La Cançó Popular, obra de l'escultor Miquel Blay seguint l'encàrrec, molt detallat, que va li va fer Domènech i Montaner l'any 1906. Situat a la cantonada, a l'alçada de la balconada amb la qual s'integra, sembla evocar la proa d'un vaixell. Considerada com una de les obres cabdals de l'escultura modernista, té un fort caràcter simbòlic. La Cançó Popular està representada per la figura d'una dona jove, al voltant de la qual hi ha diversos personatges que representen el poble català - pescadors, pagesos, gent de totes les edats-, tot plegat sota la capa protectora de sant Jordi, patró de Catalunya.