Mas de l'Aranyó
(Juneda - Les Garrigues)

Juneda - Mas de l'Aranyó

Juneda - Mas de l'Aranyó (Foto: La Llena Ambiental -invarquit.cultura.gencat.cat-)

Situació Ctra. C-233 a Castelldans, km. 59,5
Antiga granja que va formar part de les possessions de l'abadia de Montserrat fins a la desamortització del segle XIX, després de la qual va passar a mans de la família Carreras, de Barcelona. A començament del segle XXI va ser adquirida per la família Torres.

Va ser construïda entre els anys 1770 i 1780, dates que es troben inscrites en dues llindes, juntament amb l'escut el monestir. És un conjunt d'edificis que conformen un barri tancat. L'edifici principal consta de planta baixa, dos pisos i golfes, amb carreus de pedra ben tallada a les cantoneres i envoltant les obertures.