Mas Roig
(Les Borges Blanques - Les Garrigues)

Les Borges Blanques - Molí del Mas Roig (Foto: La Llena Ambiental -invarquit.gencat.cat-)

Les Borges Blanques - Mas Roig. Capella

Les Borges Blanques - Mas Roig. Capella (Foto: La Llena Ambiental -invarquit.gencat.cat-)

Situació Ctra. C-341, km, 3,5
Necessita intervenció urgent
Mas que va pertànyer a la cartoixa de Scala Dei, però que va ser completament reformat al segle XIX, quan va ser adquirit, després de la desamortització, per la família Gavín. L'edifici principal, de dimensions notables, té una estructura rectangular i consta de planta baixa, pis i golfes i compta amb una sòbria decoració neoclàssica, amb frontons triangulars sobre les obertures. S'hi accedeix a través d'una tanca oberta amb un portal d'arc escarser al qual s'arriba a través d'un camí vorejat de vells plataners. Té un escut amb la data de 1853 i compta amb una capella, mig esfondrada, dedicada a l'Assumpció (declarada pública el 1883). No gaire lluny, a l'altra banda de la carretera, hi ha el molí, construït a finals del segle XIX.