Monument a Joan Maragall
(Barcelona | Parc de la Ciutadella - Barcelonès)

Barcelona - Parc de la Ciutadella. Monument a Joan Maragall (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Parc de la Ciutadella. Monument a Joan Maragall (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorEusebi Arnau (esc.) / Lluís Domènech i Montaner
Situació Parc de la Ciutadella
Monument dedicat al poeta Joan Maragall (Barcelona, 1860 - 1911), inaugurat l'any 1913. El pedestal -fet amb pedra de Montjuïc- va ser obra del destacat arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner, mentre que el bust de marbre és de l'escultor Eusebi Arnau, col·laborador habitual de l'arquitecte. El bust és plenament realista mentre que el pedestal és una gruixuda columna acanalada, amb capitell jònic, envoltada a la base per uns relleus de noies amb les mans enllaçades, ballant una sardana, en al·lusió a un dels poemes més populars de Maragall, dedicat a aquesta dansa.