Font de la Cigonya i la Guineu
(Barcelona | Parc de la Ciutadella - Barcelonès)

Barcelona - Parc de la Ciutadella. Font de la Cigonya i la Guineu (Foto: Albert Esteves, 2007)

TipusFonts, pous i safareigs
AutorEduard Batiste Alentorn
Situació Parc de la Ciutadella
La font està presidida per un grup escultòric d'Eduard B. Alentorn, de l'any 1890, que representa la faula de la cigonya i la guineu, ideada pel grec Isop i reescrita per Jean de la Fontaine al segle XVII*. En aquesta obra, d'estructura complexa, l'escultor mostra la seva habilitat en la representació d'animals i en la captació del moviment.

*Diu la faula que la guineu un dia va convidar a dinar la cigonya, però, per enriure-se'n, li va oferir una sopa servida en uns plats plans on la cigonya, pel seu llarg bec, no podia agafar-la. Per venjar-se d'aquella burla, la cigonya va convidar la guineu poc després i li va preparar una exquisida vianda que desprenia una irresistible aroma. Però la va servir en un recipient de coll llarg i estreta embocadura on el bec de la cigonya passava molt bé però no el de la guineu, que va haver de tornar a casa avergonyida i en dejú.