Arc de Triomf: Fris de l'Adhesió de les Nacions
(Barcelona | Parc de la Ciutadella - Barcelonès)

Barcelona - Arc de Triomf. Escut reial

Barcelona - Arc de Triomf. Escut reial (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorJosep Reynés Gurguí
Situació Passeig Lluís Companys
Situat a la part principal del monument, representa l'adhesió de les nacions al Concurs Universal i es coneix també amb el nom de Barcelona rep les Nacions. És obra de Josep Reynés (Barcelona, 1850-1926). Veiem la ciutat de Barcelona, representada per una figura femenina asseguda en un tron lluint l'escut de Barcelona al pit, amb expressió d'alegria, flanquejada per les deesses Cíbele i Pales Atenea, A banda i banda s'atansen les nacions, representades també per figures femenines abillades amb vestits històrics. Al coronament, just damunt de la figura de Barcelona, l'escut reial sostingut per dos lleons rampants.