Arc de Triomf: Fris de l'Agricultura, la Indústria i el Comerç
(Barcelona | Parc de la Ciutadella - Barcelonès)

Barcelona - Arc de Triomf. Fris de l'Agricultura, la Indústria i el Comerç

Barcelona - Arc de Triomf. Fris de l'Agricultura, la Indústria i el Comerç (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorAntoni Vilanova March
Situació Passeig Lluís Companys
Va ser executat per Antoni Vilanova i March (Barcelona, 1848-1912), germà de l'escriptor costumista Emili Vilanova. Denominat Apoteosi de l'Agricultura, la Indústria i el Comerç, està centrat per una figura femenina que representa l'Agricultura, amb un gotim de raïm a la mà dreta i una branca d'olivera a l'esquerra. Al seu costat hi veiem representada la Indústria, amb una figura masculina que porta un engranatge. També podem distingir el Comerç, representat pel déu Hermes o Mercuri.