Conjunt d'habitatges Diagonal-Ganduxer
(Barcelona | Sant Gregori - Turó Parc - Barcelonès)

Barcelona - Conjunt d'habitatges Diagonal-Ganduxer

Barcelona - Conjunt d'habitatges Diagonal-Ganduxer (Foto: Anna Corcoll, 2021)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorXavier Subías, Pedro López Íñigo, Guillermo Giráldez / Manuel Baldrich, Antoni Bonet Castellana, Josep Soteras
Situació Av. Diagonal / Ganduxer
Conjunt d'habitatges construït entre 1964 i 1967, amb una segona fase l'any 1973. Ocupa uns solars que havien format part de la finca del marquès de Masnou i va ser promogut per la Caixa de Pensions.

Es concep com una mançana oberta, adaptada a la topografia i a la vegetació del solar, procurant que els diversos blocs disposin de la millor orientació possible. Els blocs que limiten amb la Diagonal tenen una estructura a base de prismes juxtaposats mentre que els habitatges que donen al carrer Ganduxer conformen un conjunt de majors dimensions amb tres blocs disposats en angle a partir d'un eix triangular comú on hi ha els elements de circulació vertical. Tots els pisos disposen d'àmplies terrasses. L'acabat dominant és de formigó buixardat.