Can Pàmies
(Gelida - Alt Penedès)

Gelida - Can Pàmies (Foto: Albert Esteves, 2013)

Gelida - Can Pàmies

AutorCarles Martínez Sánchez
Situació Anselm Clavé
Gran casal representatiu del 1928, dels inicis de l'estiueig a Gelida, com Can Torras. Josep Pamias Corrons, empresari de Barcelona, casat amb la gelidenca Teresa Gibert Closa, va encarregar el xalet a Carles Martínez Sánchez, arquitecte nascut el 1895, titulat el 1921, amb obra a Barcelona, Gelida, Santa Perpètua de Mogoda, Berga i Cornellà, amb obres de caràcter noucentista, com Can Pàmies i racionalista després, com a membre del GATCPAC.

Va ser edificat pel constructor Joaquim Mas Palau i consta de planta baixa semisoterrada i dues més, sota ràfec i amb torratxa lateral, porxo d'entrada i jardí. Al seu voltant es poden veure una altra torre projectada per Armand Mas Tulla i equipaments diversos. Del mateix arquitecte, any i estil, és el xalet Guillén (Casa Agustí Bricall) de Cerdanyola.