Edifici Macià (Edifici Induban)
(Barcelona | Les Corts - Barcelonès)

Barcelona - Plaça Francesc Macià, 7 (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Plaça Francesc Macià, 7 (Foto: Albert Esteves, 2008)

AutorJosep Soteras Mauri
Situació Plaça Francesc Macià, 7
Edifici projectat per Josep Soteras el 1970, reformat recentment, que va marcar el cel de la ciutat durant un temps per la seva alçària i el reflex dels vidres acolorits, una promoció de La Llave de Oro, de Lluís Marsà. És un dels anomenats "edificis singulars" de Porcioles, la singularitat dels quals els permetia saltar-se la normativa urbanística. Per a Huertas i Fabre, des de finals dels cinquanta, "es va establir una relació directa entre arquitectura avantguardista i edificis singulars...calia que un arquitecte de prestigi estigués darrere del projecte", sovint, el mateix arquitecte municipal: Soteras, Bordoy -autor de la veïna Torre Barcelona-, Subías i altres.

Lluís Marsà, però, sempre va cercar artistes de renom que caracteritzessin els vestíbuls dels seus edificis, com Subirachs, en aquest cas, que també va decorar les oficines d'Induban -antiga banca industrial- situades a la planta baixa.

Fabre, Jaume; Huertas, Josep M.: Burgesa i revolucionària. La Barcelona del segle XX. Flor del Vent, 2000