Monument al Bomber
(Barcelona | Poble Sec - Barcelonès)

Barcelona - Monument al Bomber

Barcelona - Monument al Bomber (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorSebastià Badia Cerdà
Situació Lleida, 30. Espai Bombers
Monument en homenatge als bombers, obra de l'escultor Sebastià Badia Cerdà (Caldes de Montbui, 1916 - 2009), inaugurada l'any 1966. Va ser sufragada mitjançant una col·lecta impulsada per Radio Nacional de España. Es va instal·lar inicialment en uns jardinets entre els carrers Villarroel i Provença, on llavors hi havia el quarter general del Servei d'Extinció d'Incendis. Desaparegut el quarter es va situar a la façana de la caserna del Poblenou, al carrer de Castella, fins que, l'any 2016, es va traslladar a l'Espai Bombers, del Poble Sec.

La figura del bomber, que porta als seus braços una nena, està inspirada en el bomber barceloní Francesc Gascón Albero.