Casa al carrer Barcelona, 28
(Granollers | Centre històric - Vallès Oriental)

Granollers - Carrer Barcelona, 28 (Foto: Albert Esteves, 2021)

Granollers - Carrer Barcelona, 30

Granollers - Carrer Barcelona, 30 (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Barcelona, 28-30 / Museu
Casa en cantonada construïda l'any 1554 si atenem a la data inscrita a la llinda de la finestra gòtica-renaixentista que constitueix l'element més destacat de la façana. La data és gairebé coetània a la d'altres edificis de tipologia anàloga (Can Cunillera -1550-, Can Compte -1551-) fet que ens indica que, a mitjan segle XVI, Granollers era una vila en ple desenvolupament urbà. La finestra del núm. 30, d'estil classicista, és de l'any 1603. Les façanes mostren actualment el paredat original -que devia haver estat arrebossat- i els gruixuts carreus travessats de la cantonera. A la façana del carrer Museu hi ha una antiga font pública.