Ca l'Esperança Roca/ Casa 1014
(Granollers | Centre històric - Vallès Oriental)

Granollers - Ca l'Esperança Roca

Granollers - Ca l'Esperança Roca (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorHarquitectes (reforma)
Situació Barcelona, 50-52
Conjunt de dues cases del segle XVI, les quals han estat objecte d'una restauració moderna que ha repicat l'antic arrebossat deixant a la vista el paredat original de pedra irregular, amb trams de maó vist, constituint una façana unitària. Del segle XVI conserva les dues finestres. Una d'elles mostra un guardapols amb esmotxadura conopial que descansa sobre dues mènsules en forma de carassa. A l'altra, més senzilla, hi podem llegir la data de 1568.

L'equip d'Harquitectes va intervenir-hi el 2014, adaptant l'espai interior a la vida moderna, batejant el conjunt com a Casa 1014. És un habitacle estret i llarg amb accés des de dos carrers que es va dividir en dues zones, una per la vida quotidiana i l'altra, per activitats diverses, amb obertures i patis per guanyar llum i ventilació.