Casa Maspons
(Granollers | Centre històric - Vallès Oriental)

Granollers - Casa Maspons

Granollers - Casa Maspons (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Princep de Viana, 5 - 7
Edifici de grans dimensions construït pel militar Jaume Maspons. Originalment, ocupava tota l'illa i comptava amb un gran jardí i un hort. De la nissaga familiar cal esmentar Pere Maspons, que va ser alcalde de Granollers i que va patir un segrest a mans dels carlins, l'any 1875. Un altre membre de la família, Pere Maspons i Camarasa, va fer una gran fortuna a Guayaquil amb la producció de cafè. Els seus hereus van vendre la casa en la qual es va instal·lar l'escola Montesori, entre 1929 i la Guerra Civil.

La casa mostra una composició simètrica, amb un gran cos central, de planta baixa i dos pisos, ornamentat amb plafons geomètrics als eixos cecs, i dos cossos laterals més baixos amb unes singulars fornícules al pis. A la llinda de la porta principal hi ha el nom de Jaume Maspons i la data de 1851.