Torre d'aigua de la plaça de la Corona
(Granollers | Centre històric - Vallès Oriental)

Granollers - Torre d'aigua de la plaça de la Corona

Granollers - Torre d'aigua de la plaça de la Corona (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusTorres i dipòsits d'aigua
Situació Plaça de la Corona
La plaça de la Corona era popularment coneguda com la plaça del Gra perquè, després de la conversió de la Porxada en mercat diari, l'any 1872, aquí s'hi celebrava el mercat del gra i de les patates. Va ser urbanitzada per Manuel J. Raspall, l'any 1929. L'element més destacat és la torre d'aigua, una construcció de planta octogonal amb el sòcol arrebossat i la part superior feta amb maó vist. Pertanyia a la Societat Mina d’Aigües de Granollers, de Pere Maspons, i tenia la funció de repartir l'aigua entre les cases del barri. És idèntica a la que també es conserva a la plaça de Maluquer i Salvador.