Col·legi Pereanton
(Granollers | Centre històric - Vallès Oriental)

Granollers - Col·legi Pereanton (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusEdifici escolar
AutorJeroni Martorell Terrats
Situació Espí i Grau, 3
Escola promoguda per l'empresari Genís Pereanton, projectada per l'arquitecte Jeroni Martorell, l'any 1918. A la porta de l'escola hi ha una làpida amb la següent inscripció: Tiernas inteligencias al abrirse en este lagar a los esplendores del saber y la virtud, como flores que de continuo se suceden renovando su aroma, perpetuarán la gratitud de Granollers a su generoso hijo don Ginés Pereantón y Forns, quien, recordando la antigua escuela donde inició su cultura, ofrenda a la villa natal este edificio. 9 septiembre 1919.

És un edifici de planta baixa i pis, d'estructura simètrica, amb l'entrada principal al cos central, més alt i lleugerament sobresortit. A la planta de dalt s'hi van instal·lar les classes dels nens i a la de baix la de les nenes. Les finestres, totes idèntiques, tenen una llinda de perfil sinuós. La porta d'entrada té un coronament neobarroc.