Can Pedrals
(Granollers | Centre històric - Vallès Oriental)

Granollers - Can Pedrals

Granollers - Can Pedrals (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Espí i Grau, 6
Edifici construït a mitjan segle XVIII (a la fornícula hi ha la data de 1750 i a la porta la de 1783). Està situat extramurs, aprofitant un tram de l'antiga muralla i va ser propietat de la Cartoixa de Montalegre. Subhastat després de la desamortització, va ser adquirit per Domènec Santamaria, del qual va passar a la seva filla Isabel, casada amb el metge Francesc d'Assís Pedrals i Cisternes, del qual va prendre el seu nom popular. Molt afectat pel bombardeig de 1938, als anys setanta va passar a mans municipals. L'any 1995 va ser convertit en biblioteca pública.