Convent de Sant Francesc de Paula
(Granollers | Centre històric - Vallès Oriental)

Granollers - Convent de Sant Francesc

Granollers - Convent de Sant Francesc (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Espí i Grau, 1
Antic convent dels Pares Mínims fundat pels volts de l'any 1580 en uns terrenys cedits per la família Perpinyà, l'escut de la qual es pot veure en els frontons de les dues portes que es conserven de l'edifici antic, gairebé idèntiques, d'estil renaixentista. Estava situat extramurs, molt a prop de la muralla. Va estar en funcionament fins a la desamortització del 1835. Posteriorment, el convent es va dedicar a presó. Més tard fou escola, mentre que l'església es va obrir al culte fins a l'any 1936, quan va ser cremat el seu interior. L'any 1956 va ser convertida en Casa de Cultura per iniciativa de l'empresari Pere Maspons i Camarasa, després d'una rehabilitació projectada per Martorell-Bohigas.