Casa Josep Tardà
(Granollers | Centre històric - Vallès Oriental)

Granollers - Casa Josep Tardà. Detall esgrafiats

Granollers - Casa Josep Tardà. Detall esgrafiats (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorAdolf Ruiz Casamitjana
Situació Plaça de les Olles, 12
Casa entre mitgeres, dels anys 1902-1903, obra de l'arquitecte modernista Adolf Ruiz Casamitjana (Barcelona, 1869 – 1937). Va ser encarregada per Josep Tardà i Mora, que va ser alcalde de Granollers a començament del segle XX. Tot i que la façana no és gaire ample, la composició li dona un gran protagonisme, tant per l'original disposició de les obertures a la planta baixa com pel fet de plantejar el pis superior com una galeria, amb arcs de discreta ferradura. A la planta pis destaquen els acabats, que combinen l'esgrafiat amb la ceràmica policroma que separa, en forma de fris, els dos pisos.