Casino
(Granollers | Centre històric - Vallès Oriental)

Granollers - Casino

Granollers - Casino

TipusAteneus i centres socials
Situació Agustí Vinyamata, 21
El Casino de Granollers va ser fundat l’any 1880 com a societat per a reunir la classe benestant conservadora de la ciutat de Granollers i rodalia, essent el seu primer president, en Francesc de P. Montañà. L’any 1905, l’industrial barceloní Constantino Valero va instal·lar, en una de les sales, el primer cinema de la ciutat. L'any 1957 el Casino es va fusionar amb l'entitat Club de Ritme. L'edifici està precedit per un gran pati al qual s'accedeix per una porta de ferro forjat. És una construcció simètrica, de tipus classicista, coronada amb una balustrada i un frontó central on hi ha la data de 1880.