Cal Pinyoner
(Granollers | Centre històric - Vallès Oriental)

Granollers - Cal Pinyoner

Granollers - Cal Pinyoner (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Corró, 69-71
Conjunt de dues cases, actualment amb la façana unificada, que presenten, cadascuna d'elles, un ample portal de llinda monolítica sobre impostes i sengles finestres rectangulars, motllurades, amb guardapols sobresortit. En una de les portes hi ha el nom i la data: Garí, 1566. I un escut, per cert, idèntic al que podem veure a una altra casa del mateix carrer, al núm. 62-64.

Segons el recull onomàstic de la vila, d'Enric Garcia Pey (1990), a la casa del núm. 71 hi vivia Pere Canal Barnils, conegut com el Pinyoner, perquè recollia pinyons i els venia un cop torrats.