Can Biel
(Granollers | Centre històric - Vallès Oriental)

Granollers - Can Biel

Granollers - Can Biel (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorManuel Joaquim Raspall Mayol
Situació Santa Anna, 6
Edifici entre mitgeres projectat l'any 1926 per Manuel J. Raspall dins la seva etapa noucentista, amb una marcada influència de l'art déco. Va ser promogut per Sebastià Costa, igual que la casa d'aquest nom, al núm. 13 del mateix carrer Santa Anna. Es coneix com a Can Biel per la botiga de queviures que hi havia a la planta baixa.

L'edifici està format per dos cossos molt ben diferenciats. El més estret, lleugerament sobresortit del pla de façana, està plantejat a manera de torre i està coronat amb un frontó buidat, entre pilastres. El cos més ample mostra un acabat de maó vist que contrasta amb la pedra carreuada de la resta de l'edifici. La planta baixa va ser reformada als anys vuitanta.