Can Jonc (Casa Furnó)
(Granollers | Rodal - Vallès Oriental)

Granollers - Can Jonc (Can Furnó)

Granollers - Can Jonc (Can Furnó) (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorManuel Joaquim Raspall (atrib.) / Eduard Maria Balcells Buigas
Situació Rec, 19
Edifici propietat de la família Furnó (es coneix també com casa Adela Rocaverda de Furnó) que després va passar al seu fill adoptiu, Antoni Jonch. Els plànols, de l'any 1913, van ser signats per Eduard Maria Balcells Buigas tot i que se sol atribuir a Manuel J. Raspall, que exercia d'arquitecte municipal i no podia signar obra privada. Es pot considerar com un edifici de transició entre el modernisme i el noucentisme, amb cert regust déco.

Cedida per la família Jonch a l'Ajuntament, actualment és seu del Centre de Cultura per la Pau, inaugurat el 2008, coincidint amb el 70è aniversari del bombardeig de Granollers.