Companyia Estabanell
(Granollers | Rodal - Vallès Oriental)

Granollers - Companyia Estabanell. Edifici modern

Granollers - Companyia Estabanell. Edifici modern (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorKoldo Crespo / Alotark (ampliació)
Situació Rec, 26-32
L'empresa va ser fundada per Francesc Estabanell i Puntí, copropietari de l’empresa tèxtil Estabanell y Pahisa, va enviar un dels seus fills, Francesc Estabanell i Fontserè a Suïssa i Itàlia per agafar experiència en el subministrament elèctric que havia de substituir la força del vapor. L'any 1910 va bastir la primera instal·lació hidroelèctrica de la companyia per fer arribar energia elèctrica cap a la factoria de Centelles. L'any 1915, la companyia establia la seva seu central a Granollers, al carrer del Rec, on encara és actualment. L'edifici antic, de trets noucentistes, s'ha vist ampliat, l'any 2020, amb un cos modern sostenible i avantguardista, amb jardins verticals interiors, de Koldo Crespo i Alotark.