Museu de Granollers
(Granollers | Centre històric - Vallès Oriental)

Granollers - Museu

TipusMuseu
AutorAndreu Bosch Planas / Josep Maria Botey Gómez / Lluís Cuspinera Font
Situació Anselm Clavé, 40-42
El Museu de Granollers té el seu origen en la creació, l'any 1932, de la Comissió Organitzadora del Museu de Granollers i del Vallès Oriental, encarregada de recollir i inventariar peces, i que va ser substituïda el 1934 pel Patronat del Museu-Arxiu de Granollers i del Vallès Oriental. Oficialment, es va inaugurar l'any 1946 a la Casa Molina, on es va estar fins al 1965. L'edifici actual, instal·lat en ple centre de la ciutat, ocupa el solar de l'antiga Unió Liberal. Es va inaugurar l'any 1976. És un edifici d'uns 3.000 m², d'estil brutalista, de forta influència americana, basat en una estructura de pilars de formigó que allibera les parets mitgeres i la façana de les seves funcions portants. Així, la façana principal és un gran mur pantalla fet amb blocs de formigó regulars-menys un- de diverses mides. A la part baixa, un llenç vidriat, reculat, permet la visió des del carrer cap a dins. L'interior, continu, s'articula mitjançant escales i rampes que generen balcons cap a l'espai expositiu, cobert amb un sostre cassetonat.