Casa Pius Anfres (la Tela)
(Granollers | Rodal - Vallès Oriental)

Granollers - Casa Pius Anfres (la Tela)

Granollers - Casa Pius Anfres (la Tela) (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorFrancesc Batlle Anfres
Situació Av. Francesc Macià, 51
Edifici promogut l'any 1912 per l'enginyer i empresari tèxtil Pius Anfres i Martí situada al sector de l'eixample que es va formar a finals del segle XIX articulat per la carretera de Barcelona. És una torre unifamiliar amb jardí lateral, de planta quadrada, amb una façana de composició simètrica, centrada per un cos central sobresortit, que actua com a torratxa, coronat amb una teulada piramidal. Totes les teulades es caracteritzen pels seus amples ràfecs, decorats amb ceràmica.

Des de 1987 és la seu del Museu de Ciències Naturals de Granollers, després de la rehabilitació duta a terme per Josep M. Botey.