Cementiri de Granollers
(Granollers | Rodal - Vallès Oriental)

Granollers - Cementiri

Granollers - Cementiri (Foto: Albert Esteves, 2021)

Granollers - Cementiri. En primer pla, monument en homenatge als morts de l'any 1938

Granollers - Cementiri. En primer pla, monument en homenatge als morts de l'any 1938 (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Camí del Cementiri
El primer cementiri de Granollers havia estat, com era habitual a l'època medieval, a tocar de l'església. Després es va situar al costat del convent dels Caputxins, on va romandre fins al 1894, quan es va construir el nou, allunyat del poble, al Ramassà. És un recinte de planta rectangular articulat al voltant d'una gran rotonda central en la qual, en cercles concèntrics, es disposen els panteons i els hipogeus. Als sectors més perimetrals hi ha les estructures que contenen els nínxols. El cementiri compta amb algunes sepultures d'interès que tractem en fitxes independents.