Cementiri de Granollers. Sepulcres de Frederic i Joan Torras Bergé
(Granollers | Rodal - Vallès Oriental)

Granollers - Sepulcre Frederic Torras Bergé

Granollers - Sepulcre Frederic Torras Bergé (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorEnric Clarasó Daudí (escult.)
Situació Cementiri de Granollers
La família Torras està vinculada a la indústria tèxtil de Granollers des de mitjan segle XIX. L'any 1842 hi ha documentat un teixidor de cotó de nom Josep Torras, i el 1850 un Pau Torras que té una fàbrica amb 17 telers. Entre 1891 i 1900 l'empresa, que havia assolit una notable dimensió, va adquirir la denominació social Frederic i Joan Torras i, des de 1901, només Frederic Torras Bergé. La fàbrica va continuar amb els seus descendents fins que va tancar, l'any 1963.

Els sepulcres dels dos germans, de configuració molt semblant, estan presidits per sengles escultures d'Enric Clarasó*. Són dos àngels amb cos femení, un d'ells assenyalant el Cel i l'altre alçant una creu, situats tots dos damunt de pedestals guarnits amb flors sepulcrals.

*Atribució obtinguda del Pla Especial de Patrimoni Arquitectònic de Granollers