Pavelló Municipal d'Esports
(Granollers | Rodal - Vallès Oriental)

Granollers - Pavelló Municipal d'Esports. Postal antiga

Granollers - Pavelló Municipal d'Esports. Postal antiga (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJoan Barangé Tusquets
Situació Lluís Companys, 2
Obra de l'arquitecte municipal Joan Barangé Tusquets, iniciada l'any 1959 i inaugurada l'any següent, va ser el tercer pavelló cobert a Espanya. Era el primer edifici del complex esportiu que s'havia d'estendre entre la fàbrica Roca Umbert, a la qual pertanyien els terrenys, i el riu Congost, ja que el gimnàs i la pista d'atletisme no es van arribar a fer. Es coneix popularment com el Parquet des que es va canviar el formigó del paviment per la fusta. Té una estructura de formigó formada per deu grans arcades que tenen continuïtat a banda i banda de l'exterior de l'edifici, com a contraforts en forma de costellam. La coberta és arrodonida i la llum penetra per uns grans finestrals de vidre armat.