Monument a l'Onze de Setembre
(Granollers | Rodal - Vallès Oriental)

Granollers - Monument a l'Onze de Setembre

Granollers - Monument a l'Onze de Setembre (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorManuel Cusachs Xivillé
Situació Plaça Onze de Setembre
Obra de l'any 1994 feta amb granit i pedra sorrenca en forma de carreus, procedents d'una antiga construcció del segle XV. Damunt d'aquest basament s'alcen les dues planxes de granit, calades amb dues figures perfilades, amb els braços alçats, i coronades amb quatre planxes més fines que simulen les quatre barres flamejades.

La llegenda inscrita en una de les plaques diu: Els problemes nacionals només s'eliminen quan es restableix el regnat de la llibertat i de la justícia. Quan són respectats els drets, tots els drets individuals i col·lectius. Salvador Casanova i Grané, Granollers 11 de setembre de 1994.

L'autor va ser Manuel Cusachs (Mataró, 1933 - 2019), que ha deixat obres importants a tota Catalunya, entre d'altres, escultures al monestir de Montserrat i a la Sagrada Família.